вівторок, 21 березня 2017 р.

Театралізована діяльність - джерело розвитку почуттів, переживань і відкриттів дитини



У  будь- якому віці в казках можна відкрити щось таємне і хвилююче. Слухаючи їх у дитинстві людина несвідомо накопичує цілий "банк життєвих ситуацій", тому дуже важливо, щоб усвідомлення "казкових уроків"починалося з раннього віку, з відповіді на запитання: "Чого нас вчить казка?"




Найбіль доцільною формою роботи в цьому напрямку вважаємо театралізовану діяльність, яка дозволяє формувати досвід соціальних навичок поведінки, висловлює своє ставлення до добра і зла.  Для організації театралізованої діяльності в нашій групі створений теаралізований осередок в якому розміщені ширми, різні види театру. Метою нашої роботи є: залучення до творчої діяльності шляхом ознайомлення з  театральним мистецтвом,використання театралізації для розвитку творчих, акторських та сценічних здібностей вихованців. Приймаючи участь у театралізованих виставах наші діти усвідомлюють своє власне "Я" та особистісно самовиражаються. У дітей розвиваються творчі та інтелектуальні здібності, виразність мовлення (ритм, дикція,інтонаційна виразність)

Театр для дітей - це ознайомлення з оточуючим та його складовим через образи, фарби, звуки. Завдяки цій діяльності у дошкільників розвиваються пізнавальні інтереси, удосконалюються психічні процеси (пам'ять, уява, мислення), формується культура міжособистісного спілкування, розширюється світогляд

Немає коментарів:

Дописати коментар